La Biblioteca Recomana: La balada del cafè trist

Avui us volem parlar de l’obra de Carson McCullers, una escriptora nordamericana que amb només 23 anys,  va publicar la seva primera novel·la, El cor és un caçador solitari i que, amb els anys, va convertir-se en una de les grans veus narratives del segle XX.

La seva obra compta amb títols com Reflexos en un ull daurat, Frankie i la boda o Rellotge sense manetes.

Us recomanem especialment La balada del cafè trist i altres relats, disponible a la biblioteca amb les novetats d’octubre:

Conté una novel·la breu, que dóna títol al llibre, i que va acompanyada de sis contes. McCullers ens explica la història d’un amor fascinant ,però alhora terrible, en un poblet del sud dels Estats Units, i també retrata la passió d’una nena per la música.

L’autora crea una especial intimitat amb els personatges, sovint melancònics, com l’Amèlia de La Balada del cafè trist o la petita protagonista del relat Wunderkind.

L’obra de McCullers atreu milers de lectors arreu des de fa dècades, lectors que l’han convertit en una autora imprescindible. La seva obra ha estat objecte d’adaptacions cinematogràfiques per part de directors com John Houston o Fred Zinnemann.

Si us interessa aquesta autora, aprofitem per dir-vos que a la biblioteca en tenim una biografia, que porta per títol Carson McCullers: un corazón juvenil i dues novel·les més, Rellotge sense busques i El cor és un caçador solitari.