La biblioteca us recomana: Els dies sense glòria de Sílvia Alcántara

L’escriptora Sílvia Alcántara, nascuda a Puig-Reig, va assolir un gran èxit de crítica i públic fa uns anys, amb la publicació de les novel·les Olor de colònia, on recuperava records d’infància i joventut per explicar-nos una història situada en una colònia industrial i La Casa cantonera, on s’explica la història de dues germanes que es retroben després de vint anys de no veure’s...
 
“Quantes vegades l’he travessat, el llindar d’aquesta porta, amb la sensació que deixo enrere l’essència, el principi d’una vida diferent? I després, capcot, desfaig el camí i me’n torno a seure a la cadira que encara conserva la meva escalfor”
 
Així comença aquesta novel·la, que ens parla de la història de la Glòria, a qui coneixem del llist estant, malalta. L’acompanya el seu marit, esperançat en una millora de la seva companya.
 
Aquest fet, íntim i transcendental, és aprofitat per Alcántara per recuperar la trajectòria d’una generació que s’ha vist forçada a despullar-se de l’essència de poble i capbussar-se en la ritme més industrialitzat i deshumanitzat de la ciutat.
 
També ens mostra els dilemes amb què la protagonista, la Glòria, s’ha d’anar enfrontant al llarg de la seva vida.