La biblioteca us recomana: Amy, la chica detrás del nombre

Les novetats de la biblioteca inclouen, regularment, una selecció de pel·lícules i sèries de televisió, també documentals, bé sigui de drama, comèdia, misteri o terror, per citar-ne alguns exemples.

Avui us volem recomanar el documental Amy, la chica detrás del nombre, que repassa la vida d’Amy Winehouse, cantant britànica de soul i jazz, a partir d’imatges i entrevistes inèdites a la cantant.

Guanyadora de 6 premis Grammy, Winehouse va destacar pel seu talent natural a moure’s entre el jazz i el soul amb una veu que va significar una gran novetat dins la indústria musical del moment... Amb tan sols dos treballs discogràfics va assolir un gran èxit de crítica i públic arreu del món, amb cançons com Back to Black, Rehab o Tears Dry on their Own

El documental repassa la trajectòria musical de Winehouse, el seu ràpid ascens dins el món de la música, els discs i les gires, la qualitat dels seus concerts... i com la seva vida personal i sentimental, així com també la seva faceta més pública, van acabar sucumbint sota un grapat d’adiccions i problemes personals no resolts...una situació que Amy no va poder superar i que, lamentablement, l’any 2011, als 27 anys d’edat, va tenir un final tràgic.

Amy, la chica detrás del nombre descobreix també als espectadors com era l’Amy rera les càmeres, quan no hi havia micròfons, la que disfrutava i s’emocionava simplement agafant una guitarra i cantant.


El documental va ser guardonat en diverses ocasions el 2015: als Premis de Cinema Europeu, al National Board Review, i també va rebre l’Òscar i els BAFTA al millor documental, entre d’altres.