Protegir la pell del sol

Sabíeu que les cèl·lules de la pell tenen memòria?

Els abusos del sol, en especial els que es fan abans dels 12 anys, "s'acumulen" en l'organisme i augmenten el risc de patir càncer de pell a la vida adulta. A més, el sol contribueix a l'envelliment de la pell (aparició d'arrugues i pèrdua d'elasticitat). Per això, tot i que el sol pot aportar beneficis, és important aprendre a protegir la pell.

Ara que s'apropa l'estiu i aviat començarem a pensar en cercar el banyador per gaudir del sol, adjuntem dos referències de llibres que podeu trobar a la biblioteca i que donen consells útils per protegir la pell de les radiacions solars:


¡No te arrugues!
Publicació del Dr. Ricardo Ruiz (Cap de la Unitat de Dermatología de la Clínica Ruber de Madrid)
i el Dr. Brian Zelickson (presidente de la Sociedad Dermatológica de Minnesota respectivament). Explica de forma clara els tractaments cosmètics i dedica un capítol a les precaucions que s'han de tenir alhora de prendre el sol.

Cuidados de la piel. Conductas y hábitos para mantenerla joven y sana.Publicació de la Dra. María del Pilar Gil Sánchez i el Dr. Ignacio Sánchez- Carpintero Abad, professors associats de la Facultat de Medicina de la Universitat de Navarra i col·laboradors de la Clínica Universitària de Navarra.Aquest llibre proporciona consells relacionats amb la cura i manteniment de la pell, el cabell i les ungles. Explica amb més detall els efectes produïts per la llum del sol a la pell (tant els positius com els negatius) i indica els hàbit que s'han d'adquirir per prevenir, en la mesura del possible, l'envelliment de la pell degut a l'exposició al sol i l'aparició de càncer de pell.


Els trobareu a la secció de novetats i al topogràfic 616. Gil (medicina - dermatologia), respectivament.