Club de Lectura: "La Pesta", d'Albert Camus
Per la propera reunió del Club de Lectura (9 Juny, 19:30h), proposem la novel·la d'Albert Camus, "La Pesta".

La coordinadora de l’activitat és Montse Solé, professora de literatura.Com sempre, podeu fer les inscripcions i recollir la guia de lectura a la biblioteca. Recordem que les places són limitades.


"La Pesta" narra els fets que es produeixen en una ciutat que tot d’una és sotmesa per la malaltia mortal "la pesta negra", reduïnt a la meitat la seva població. L’aïllament de la ciutat posa de manifest el millor i pitjor de cadascun dels ciutadans en situacions límits. Tot i la situació, però, Camus també retrata d’altres valors més positius de la condició humana, com per exemple la solidaritat, la compassió o l’esperit de col•laboració.

L’autor d’aquesta obra va néixer el 1913 a la ciutat de Mondovi (actual Dréan, Algèria. Va estudiar filosofia a la universitat d’Argel. Gran amant del teatre, va fundar la companyia "Theatre du Travail" per donar a conèixer els clàssics entre la classe treballadora. Al 1940 va començar a treballar com a periodista, incorporant-se a la plantilla del diari Alger-Republican.
Albert Camus va rebre el Premi Nobel de literatura al 1957 per la seva important producció literària, que amb sinceritat il•lumina els problemes de la consciència humana de la nostra època.