Resum Biblos 7-Setembre - Octubre 2007

Editorial

Ja tornem a ser aquí amb un nou Biblios. L’estiu ha quedat enrera i volem destacar que les xifres estadístiques durant els mesos estiuencs són ben positives: cada dia unes 300 persones han visitat la Biblioteca per a realitzar algun tipus d’activitat: consultar algun llibre, endur-se documents en préstec, consultar internet, llegir el diari, etc; i cada dia s’han prestat més de 200 documents.

Volem aprofitar aquest editorial per a animar-vos a assistir a la xerrada que ens oferirà Pere Tàpias el dia 8 de novembre, que ens introduirà en el món dels receptaris i de la literatura de la cuina.

Us recordem també que ja us podeu apuntar a l’excursió gratuïta al Saló del Llibre. No hem anat a Frankfurt, però no ens perdrem el II Saló del Llibre de Barcelona!

Anna Amador
Directora de la Biblioteca


La Biblioteca reprèn la programació d’activitats

Hem començat el curs amb entusiasme. Divendres 21 de setembre, 16 autors garriguencs ens van presentar el llibre LA GARRIGA SUBMERGIDA, un recull de 8 històries de ficció il·lustrades. L’acte va congregar unes 80 persones.

Dissabte 29 va ser un dia ple d’esdeveniments: a les 10 del matí vam tenir la presentació del Quadern de Patrimoni A L’OMBRA DEL MODERNISME?, amb la presència i paraules dels seus autors, l’Anna Chávez i en Jaume Olivé. Abans de sortir amb ells a fer una passejada pels paisatges de La Garriga als quals es refereix el Quadern, vam poder gaudir d’un petit refrigeri.

A les 12 en punt es va fer l’entrega de premis del Joc de l’Estiu, que al llarg de quatre mesos ha entretingut la quitxalla de la biblioteca. Hi va haver 17 premiats. Tot seguit va arribar l’esperada Hora del Conte: en Gerard Agustín i en Xavier Vilaró ens explicaran BLANCANEUS I ELS 7 NANS. En total una centenar de nens, nenes i familiars van participar activament als dos actes.


El web

www.verbàlia.com

Si sou uns malalts de paraules, aquest és el vostre web. Està fundat per en Màrius Serra, i defineix així el seu espai:
“Verbàlia és un país imaginari fundat pels amants de l'enginy verbal a finals de l'any 2000, a cavall entre un mil·lenni i l'altre. Els habitants de Verbàlia s'anomenen verbívors i es nodreixen fonamentalment de verbs i termes afins.”

Hi trobareu jocs de paraules, fòrums sobre llengua, recomanacions de pàgines web de temes i termes literaris…

D’en Màrius Serra, a la biblioteca podeu trobar, entre d’altres:

-Manual d'enigmística 793.4 Ser
-Verbàlia.com 793.4 Ser
-De com s’escriu una novel·la N Ser


La Curiositat

Mai no és tard per a la devolució de documents

Un ciutadà de 61 anys de l’estat nord americà de Michigan va entrar una tarda a una biblioteca a tornar un llibre. El divertit del cas és que quan el va agafar en préstec tenia 14 anys. És a dir, la devolució portava un retard de 47 anys! Robert, que així es diu l’usuari, va descobrir el llibre endreçat en una caixa a les golfes de casa seva, on probablement la seva mare l’havia guardat després de veure’l per aquí i per allà durant molt de temps.

Tot i que actualment ja no es cobren multes econòmiques per als retorns tardans, en Robert va voler fer donació dels diners que en el seu temps hauria hagut de pagar per que es destinessin a la compra de nous documents.

(Font: revista Mi Biblioteca, núm 10)


Hem millorat...

La Secció de Cinema

Per tal de fer més fàcil la recerca de pel·lícules a la Secció de Cinema per a adults, a la Planta Baixa, hem canviat la seva ordenació.
Ara els trobareu separats per gèneres cinematogràfics, i dins de
cada apartat, situats alfabèticament.
Aquestes són les seccions que trobareu:

Acció, Aventures, Bèl·lica, Drama, Biogràfica, Ciència-Ficció, Comèdia, Curtmetratge, Documental, Fantàstic, Històrica, Musical, Suspens, Terror, Western.


Som conscients que la classificació d’alguna de les pel·lícules pot no ser del tot encertada. Per això us demanem que, si us trobeu en el cas que alguna pel·lícula no s’ajusta al gènere en el qual està inscrita, ens aviseu.


Com ho fem

Canals de comunicació

Als taulells del vestíbul i de la primera planta trobareu unes petites targetes de cartronet amb la llegenda “Desiderata”. Aquesta targeta us permetrà sol·licitar aquell document que cregueu que és interessant que la biblioteca incorpori. La vostra demanda serà considerada, i si es creu que el document demanat és efectivament interessant per al fons, adquirida.

Al costat del taulell del vestíbul trobareu la bústia verda de Suggeriments, i a tocar, unes butlletes amb l’encapçalament “Dóna’ns la teva opinió”. El que hi escrigueu ens servirà per a millorar el nostre servei i l’estat de les nostres instal·lacions.

Evidentment, altres maneres de col·laborar a la millora del servei, de les instal·lacions i del fons és trametre la vostra opinió a través del correu electrònic b.garriga@diba.cat , o bé afegint algun comentari a les entrades del blog de la biblioteca, que trobareu a l’adreça http://www.bibliotecalagarriga.blogspot.com/ .