Resum Biblos 4 - Maig 2007

Editorial

Amb la festivitat de Sant Jordi s’acosta la fi de la temporada d’activitats de la Biblioteca.

Durant aquest curs hem apropat als més petits la fantasia dels contes, han pogut aprendre les nocions bàsiques dels personatges de còmic, han creat mandales...

Els més grans han assistit a presentacions de llibres, han participat en xerrades, han dialogat al Club de Lectura, han visitat el Saló del Llibre i el del Còmic, han recitat poemes...

Tot i que a l’estiu la biblioteca no ofereix activitats, resta oberta a ple rendiment, per oferir als usuaris un espai de lectura, estudi i tranquil·litat.
L’Hora del Conte

L’activitat amb el públic més fidel

La cita amb els usuaris més petits és, per regla general, el primer dissabte de cada mes a les 12 del migdia.

És llavors quan la biblioteca s’omple de criatures i grans que, amb pressa, es dirigeixen cap a la Sala Infantil on esperen gaudir de la màgia que transmet el contacontes.

Aquesta temporada 2006-2007, que culmina el proper 26 de maig amb un espectacle especial, “El món dels tovets”, acabarem havent-vos ofert 7 Hores del Conte amb una mitjana de 65 espectadors cadascuna.Les revistes

A la biblioteca tenim un gran assortit de revistes, situades a diversos indrets segons a qui van destinades.

A la Sala Infantil hi trobareu les revistes per als més joves: Tiroliro i Cucafera són les destinades als més petits. Cavall Fort, la Revista dels Súpers, Muy Interesante Júnior, Reporter Doc, Witch i Dibus, als nois i noies fins a 14 anys.

Al Racó de Pares, que es troba a l’inici de la Sala Infantil, hi podeu trobar les revistes que parlen sobre la família i els bebès: Crecer Feliz, El Bebé, Viure en Família i Ser Padres.

També a la planta baixa, a la Sala de Lectura, hi ha el gruix de revistes per a adults. Al costat de la premsa diària hi ha les revistes locals. La resta estan situades en prestatgeries. Les revistes exposades en el mostrador s’ordenen temàticament i, dins un mateix tema, alfabèticament. Els temes són: Política i Actualitat, Llengua i Literatura, Ensenyament, Joventut, Història, Solidaritat i Cooperació, Geografia i Viatges, Bricolatge i Decoració, Cuina, Bellesa i Moda, Labors i Costura, Salut, Animals de companyia, Natura, Ciència i Tecnologia, Informàtica, Música, Economia, Esports, Arts i Espectacles.

Les revistes exposades corresponen a l’últim número arribat, i són de consulta exclusiva a la biblioteca. Els números anteriors es troben a sota de l’expositor i poden endur-se en préstec.

A la primera planta també hi ha revistes especialitzades en temes bibliotecaris: Mi Biblioteca, Ítem, Correo Bibliotecario i Entrellat.

La major part dels 150 títols que rebem són de periodicitat mensual. També n’hi ha de setmanals, i algunes treuen tres o quatre números a l’any. En el primer cas, conservem els 12 últims números de la publicació. Els exemplars dels títols de periodicitat setmanal els tenim disponibles tres mesos. Passat aquest termini, les revistes són donades de baixa i posades a disposició dels usuaris que se les vulguin quedar.

Hi ha, però, algunes revistes que no donem de baixa. Són aquelles que es considera que tenen algun article d’especial interès. Aquestes publicacions porten una B al costat del codi de barres, i els articles estan catalogats i poden trobar-se al catàleg informàtic de consulta. Alguns títols de revistes amb buidat són: Historia 16, Descobrir Catalunya, Altaïr, Investigación y Ciencia, Dirigido por... o Natura.Novetat!Ja hem editat la segona Guia per a mares i pares.
Aquesta vegada el tema tractat és el dels Malsons. Conté la referència de diversos contes en què la mainada trobarà exemples d’altres nens i nenes que també tenen malsons. La guia inclou llibres perquè els pares sàpiguen com afrontar el problema de son de les seves criatures.

Trobareu una exposició amb alguns dels llibres proposats a la Sala Infantil.Les activitats de Sant Jordi


La celebració de Sant Jordi va ser lluïda, tant pel que fa al temps –un sol esplendorós- com per la quantitat i la qualitat de les activitats que vam realitzar per festejar la diada del Patró de Catalunya.

L’Excursió al Ficòmic del 19 d’abril va congregar 24 usuaris, que van poder gaudir gratuïtament de les exposicions i dels estands de les editorials de Còmic. La Míriam Bruguera, una jove usuària de la biblioteca, va guanyar un lot de Còmics.

Els guanyadors i les dues mencions especials, juntament amb dos altres pre-mis honorífics del jurat, van rebre de mans de la Directora una bossa de la biblioteca amb els punts guanyadors, una caixa de garrics i el diploma acreditatiu del premi rebut. Posteriorment es va destapar l’exposició amb tots els punts de llibre participants. Molts dels assistents a l’acte van aprofitar per emetre el seu vot com a jurat popular per al Premi del Públic, que s’entregarà dissabte 26 de maig, a la mateixa biblioteca. La votació popular es pot fer fins dissabte 19 de maig.

El dia de Sant Jordi la biblioteca va sortir al carrer: a la Plaça de Can Dachs, al matí, vam organitzar una Hora del Conte del grup Deparranda en la qual van participar activament uns 300 nens i nenes de les escoles del poble.A la tarda, joves i grans van gaudir de la poesia al Recital Popular.

En Toni Subirana va oferir, dijous 26 d’abril, les seves cançons i poemes de Josep Maria de Segarra musicats per ell mateix davant un públic reduït però entusiasta. Aquest és un acte que forma part de la Primavera Poètica.