Resum Biblos - 3 Abril-Sant Jordi 2007

Us portem a Ficòmic!

A la 25ena edició del Saló Internacional del Còmic de Barcelona, que es farà del 19 al 22 d’abril, hi trobareu allò que busqueu i molt més: un homenatge a Huderzo, el creador de l’Asterix; la celebració dels 25 anys de l’escola de còmic Joso; una mostra dels millors moments de la revista El Jueves; una exposició dels tebeos valencians; un repàs del còmic d’història de Catalunya; o un recull d’autors de còmic de gènere negre i policíac.
La Biblioteca us hi porta gratuïtament!
Exposició de Punts de llibre

A finals d’abril trobareu al vestíbul de la Biblioteca els punts de llibre participants al concurs d’enguany.

Podeu fer la vostra votació pel premi del Públic omplint la butlleta que us facilitarem.
Dia Internacional del Llibre Infantil

Vine i dibuixa!

Cada 2 d’abril, en commemoració del naixement de Hans Christian Andersen, se celebra el Dia Internacional del Llibre Infantil. 90 biblioteques i llibreries catalanes ens hem sumat a la iniciativa, realitzant diverses activitats dedicades als infants.

Aquest esdeveniment mundial l’organitza l'International Board on Books for Young People (IBBY), que tria un/a il·lustrador/a i un/a escriptor/a que creen el cartell i el missatge de l’any en curs. En aquesta ocasió els autors són els neozelandesos Zak Walpara i Margaret Mahy.
Aquest és el dibuix que va proposar en Zak, i la Margaret, en el seu missatge a tots i totes els joves lectors, explicava la seva experiència amb els llibres durant la seva infantesa, i de com l’afició a les lletres la va portar a ser escriptora.

Els llibres de Margaret Mahy els coneixem; en tenim uns quants a la biblioteca. A la Sala Infantil trobareu, entre d’altres, El segrest de la bibliotecària (I** Mah), A l'abocador amb en Dinsmore (I** Mah), El Aparecido (I*** Mah), o L'Estrafolari viatge dels pirates (I*** Mah). I a la sala d’adults, a la novel·la juvenil, per exemple, L'Embruixament (JN Mah), Espais perillosos (JN Mah)i Robots rovellats i oncles eixelebrats (JN Mah).

Nosaltres ho vam celebrar amb els nens i nenes amb un taller. La Vicky Amador va llegir el missatge de la Margaret Mahy i va explicar diversos contes. A continuació, la quitxalla van fer un dibuix amb els seus noms. El resultat de l’activitat el podeu veure durant el mes d’abril al vestíbul de la Biblioteca.
La Curiositat
La Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona està composta per
75 biblioteques distribuides en 116 municipis i per 9 bibliobusos que donen servei a 101 pobles que per ser massa petits, no disposen de la seva pròpia biblioteca pública.

Si us arribeu a Arenys de Mar, per exemple, aquest estiu podreu gaudir de la biblioplatja, i a molts dels pobles de la comarca, de la bibliopiscina.
Però no a tot arreu disposen dels mitjans que tenim nosaltres per gaudir de la cultura. A Colòmbia, per exemple, i a Zimbabwe, la biblioteca arriba a les viles mitjançant un ase de càrrega. A Kènia és el camell el que apropa els llibres a la gent. A Tailàndia, a l’Argentina, al Brasil, a Noruega, a Suècia, a Alaska i a Florida, diferents tipus de bibliobarca recorren els rius o les petites illes de la zona. A l’Argentina també podreu trobar-hi un biblioavió!