Resum del BIBLIOS -1 Febrer 2007

Estrenem el Blog de la Biblioteca.

A la biblioteca ens posem al dia en les noves tecnologies.

A partir d’ara podeu consultar el blog de la biblioteca de La Garriga, en el qual trobareu informació actualitzada sobre la vida a la biblioteca: les guies de novetats, les activitats programades (hora del conte, conferències, tallers, concursos), les recomanacions...

A més a més, el blog us ofereix la possibilitat d’enviar-nos els vostres comentaris i suggeriments per tal que la biblioteca s’adapti cada dia més a les preferències dels nostres usuaris.


La Garriga a internet: Els web locals al vostre abast.

Des de la pàgina web de la Biblioteca i clicant el link “Recursos web locals” trobareu un recull d’adreces de pàgines web de la Garriga.

Entitats, patrimoni, grups i compositors locals, art i espectacles o economia i consum són algunes de les àrees que hi ha representades.

També podeu recomanar noves adreces des del web suggerir millores en la selecció de recursos, o bé posar-vos en contacte amb la biblioteca.

http://www.diba.es/agda/biblioteques/BiblioView.asp?Bib=2400

Noves subscripcions

Nat revista mensual especialitzada en natura dels Països Catalans, on també trobem informació de tot el planeta. Tots els articles van acompanyats de recomanacions de llibres i/o adreces d’Internet.

Estudi del moble és una revista semestral sobre moble antic i contemporani editada per l’Associació per a l’estudi del moble. (PROPERAMENT)

Súper foto práctica: publicació mensual que proporciona informació a l’entorn de les novetats en càmeres digitals -rèflex i automàtiques- i programes informàtics. També hi ha reportatges geogràfics amb les fotografies comentades i consells per millorar la tècnica, fotografies d’autor, composicions i paisatges. (PROPERAMENT)

Com ho fem?

El Préstec interbibliotecari.

Si no trobeu algun llibre o revista que us interessa a la biblioteca, mitjançant aquest servei podem demanar el document a una altra de les 180 biblioteques de la Xarxa.
Quan el document que heu demanat arriba a la biblioteca, us truquem a casa per avisar-vos i teniu 3 dies per recollir-lo. Aquest servei té un cost de 1.20 € per document.
L’any 2006 es van gestionar un total de 1.219 préstecs interbibliotecaris.


Estem de millores!

A finals d’any vam estrenar el tancament de la Sala Infantil. Amb aquesta porta de vidre els nens i les nenes poden gaudir d’un espai més tranquil. La Sala de Lectura també ha reduït considerablement el nivell sonor. A més a més, el tancament ens ofereix la possibilitat de fer les activitats habituals de la Sala Infantil –conferències, presentacions de llibres, hora del conte-
sense destorbar els altres usuaris.


Fa ben poc...

Aquest proppassat Nadal la Diputació de Barcelona ha distribuït entre els seus usuaris el llibre “El conte de Nadal de l’Auggie Wren”, del recentement premiat Paul Auster (Príncep d’Astúries, 2006). Es calcula que entre les 180 biblioteques que formen part de la xarxa s’han repartit uns 100.000 exemplars.


Nosaltres també vam apagar els llums.

Dijous 1 de febrer ens vam adherir a la iniciativa de l’ONG ecologista francesa “Aliança pel planeta” d’apagar els llums durant 5 minuts, de les 19.55 a les 20.00 del vespre. Aquest acte coincidia amb l’entrega a l’ONU del nou informe del Canvi climàtic que han fet 3.000 científics de tot el món.